„Vienoje nei tiesiogiai, nei netiesiogiai nesikalbėsime su Jungtinėmis Valstijomis“, – sakė užsienio reikalų ministro pavaduotojas Abbasas Aragchis, paneigdamas JAV pasirodžiusius pranešimus, kad abi šalys surengs netiesiogines derybas.

2015 m. Irano branduoliniame susitarime esančios šalys surengs naujas diskusijas dėl galimo JAV sugrįžimo į susitarimą, kuriuo siekiama neleisti Teheranui pasigaminti branduolinio ginklo, mainais į sankcijų palengvinimą.

Vašingtonas pasitraukė iš susitarimo 2018 m. ir įvedė sankcijų Teheranui. Iranas po metų liovėsi vykdęs daugumą pagrindinių susitarimo įsipareigojimų ir viršijo urano sodrinimo lygio limitą.

„Irano politika šiuo klausimu yra paprasta ir aiški: JAV privalo sugrįžti į Vienos branduolinį susitarimą, jo laikytis ir atšaukti Iranui taikomas sankcijas“, – valstybinei televizijai sakė A. Araghchis.

A. Araghchis taip pat tikino, kad Teheranas dalyvaus tik techninėse derybose dėl JAV sugrįžimo, po kurių dalyvaujančios šalys perduos detales Vašingtonui. „Kaip jie tai padarys, ar jiems pasiseks, ar ne, visa tai yra jų, ne mūsų reikalas“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)