Šis susirėmimas pagal aukų skaičių yra didžiausias tokio pobūdžio incidentas per pastaruosius ketverius metus.

Saugumo pajėgų kolona pateko į pasalą šeštadienį, grįždama iš paieškų operacijos netoli vieno miško Čatysgaro valstijos Bidapuro srityje, maoistų tvirtovėje, naujienų agentūrai AFP sakė valstijos policijos papildomasis generalinis direktorius Ashokas Juneja (Ašokas Džunedža).

„Iki šiol patvirtinta 22 saugumo pajėgų narių žūtis, – nurodė A. Juneja. – Paieškų operacija tebevyksta, ir tikslus [aukų] skaičius paaiškės... sekmadienį vėlai vakare.“

Sužeistieji buvo nuvežti į dvi valstybines ligonines Bidžapure ir Čatysgaro sostinėje Raipure.

Dar keliolika saugumo pajėgų narių tebėra dingę, sakė A. Juneja. Taip pat žuvo kol kas nežinomas skaičius maoistų.

Pasak A. Junejos, kovotojai pagrobė nukautų saugumo narių ginklus, šaudmenis, uniformas ir batus.

Aukų skaičius gali dar padidėti, kalbėdamas su AFP pripažino vienas aukšto rango Bidžapuro srities policijos pareigūnas.

Premjeras Narendra Modi (Narendra Modis) per „Twitter“ rašė, kad „šių drąsių kankinių pasiaukojimas niekada nebus užmirštas. Vidaus reikalų ministras Amitas Shahas (Amitas Šahas) savo tviterio žinutėje pabrėžė, kad Indija „tęs savo kovą su šiais taikos ir pažangos priešais“.

Čatysgaro vyriausiasis ministras Bhupeshas Baghelas (Bhupešas Baghelas) sekmadienį per „Facebook“ parašė gavęs A. Shaho patikinimą, jog centrinė vyriausybė suteiks „visą būtiną pagalbą“ kovai su sukilėliais.

Šis susirėmimas buvo skaudžiausias su ultrakairiaisiais kovotojais besigrumiančioms Indijos saugumo pajėgoms nuo 2017 metų, kai per išpuolį buvo nužudyti 25 policijos specialiųjų pajėgų nariai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)