Internete paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti stiprios policijos pajėgos, sutelktos sostinės Amano Dabuko rajone netoli karališkųjų rūmų. Buvęs sosto įpėdinis princas Hamzah bin Husseinas (Hamza bin Huseinas) sakė esąs laikomas namų arešte.

Vaizdo įraše, kurį Britanijos visuomeninis transliuotojas BBC sakė gavęs iš princo advokato, Hamzah sakė, kad virtinė jo draugų buvo suimti, jo apsaugininkai – nušalinti ir kad jam nebeleidžiama naudotis interneto ir telefono ryšiu.

Princas tvirtino nesąs susijęs su „jokiu sąmokslu arba nusikalstama organizacija“, bet nurodė, kad Hašimitų karalystėje „išsikerojo korupcija, nepotizmas ir netinkamas valdymas“, kai niekam nebeleidžiama kritikuoti valdžios.

Valstybinė naujienų agentūra „Petra“ pranešė, kad buvę karališkosios šeimos patarėjai Bassemas Awadallah (Basemas Avadala), 2007–2008 metais vadovavęs karališkųjų rūmų kanceliarijai, ir šarifas Hassanas bin Zaidas (Hasanas bin Zaidas) yra tarp sulaikytųjų, kurių tikslaus skaičiaus nebuvo paskelbta.

Šarifo titulas yra skiriamas Jordanijos karališkajai šeimai artimiems asmenims.

Šiedu veikėjai buvo areštuoti dėl „saugumo priežasčių“, šaltinius saugumo tarnybose citavo „Petra“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją