„Šią informaciją gavau iš generalinės prokuratūros, atsakiusios į mano pareiškimą dėl V. Medvedčuko ir T. Kozako veiksmų, patenkančių į Ukrainos baudžiamojo kodekso 111 straipsnio (valstybės išdavystė) aprėptį. Mano pareiškimas buvo pridėtas prie baudžiamosios bylos, kurią jau iškėlė Valstybinis tyrimų biuras“, – savo „Telegram“ kanalu pranešė teigė O. Hončarenka. Jis taip pat pridėjo generalinio prokuroro pirmojo pavaduotojo Romano Hovdos pasirašyto laiško ekrano nuotrauką.

O. Hončarenka priminė, kad jo pareiškimas yra susijęs su V. Medvedčuko komentarais Rusijos televizijos kanalui RT duotame interviu ir jo partijos nario T. Kozako veiksmais.

„V. Medvedčukas komentavo klausimus, susijusius su Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sankcijų įvedimu T. Kozakui, taip pat licencijų [televizijos kanalams] 112, ZIK ir „NewsOne“ panaikinimu. Tuomet jis padarė daugybę pareiškimų, kuriuos galima interpretuoti kaip valstybės išdavystę“, – parašė O. Hončarenka.

Vasario 2 dieną Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įgyvendino Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sprendimą dėl asmeninių sankcijų liaudies deputatui T. Kozakui, kuriomis buvo faktiškai blokuoti trys minėti televizijos kanalai, susiję su vienu iš partijos „Opozicijos platforma – už gyvybę“ lyderių V. Medvedčuku.

Pagal sprendimą asmeninės specialiosios ekonominės ir kitos ribojančios priemonės bus taikomos, visų pirma, T. Kozakui ir juridiniams asmenims „Ariadna TV“, „Novyj format TV“, „TV Vybor“, „Teleradiokompanija 112 TV“, „Lider TV“, „Partnior TV“, „Novosti 24 časa“, „Novyje komunikaciji“.

Vasario 19 dieną Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba „dėl terorizmo finansavimo“ įvedė asmenines sankcijas V. Medvedčukui ir jo žmonai Oksanai Marčenko, taip pat su jais susijusioms įmonėms. Sankcijos įsigaliojo prezidento vasario 20 dienos įsakymu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)