Keliaudami Jungtinėse Valstijose paskiepyti žmonės neprivalėtų karantinuotis arba darytis COVID-19 testų, sakoma Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) pranešime.

Tačiau atvykėliai iš kitų šalių turėtų prieš sėsdami į lėktuvą turėti pažymėjimą, kad jų COVID-19 testas buvo neigiamas, taip pat išsitirti atvykę ir karantinuotis, jeigu JAV vietos tarnybos to reikalautų, pridūrė CDC.

Pasiskiepiję keliautojai taip pat galėtų išvykti iš JAV nepasidarę COVID-19 testo – nebent to būtų reikalaujama šalyje, į kurią jie vyksta, sakoma naujose rekomendacijose.

Šios taisyklės buvo paskelbtos Jungtinėse Valstijose vėl intensyvėjant kelionėms, ypač studentų ir moksleivių pavasario atostogų ir Velykų laikotarpiu. Prasidėjus koronaviruso pandemijai, kelis mėnesius kelionės buvo beveik visiškai sustabdytos.

Asmuo laikomas visiškai paskiepytu praėjus savaitei po paskutinės rekomenduojamos vakcinos dozės suleidimo, nurodė CDC. Dauguma iki šiol patvirtintų vakcinų suleidžiamos dviem dozėmis.

Šiuo metu Jungtinėse Valstijose paskiepyta daugiau kaip penktadalis suaugusiųjų, per spaudos konferenciją sakė CDC direktorė Rochelle Walensky.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)