Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba anksčiau penktadienį pranešė, kad prie Lesbo salos prie vienos iš jos patrulinių valčių „priekabiavo“ Turkijos valtis ir atliko „pavojingus manevrus“. Tarnybos paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip Turkijos pakrančių apsaugos valtis dideliu greičiu praplaukė pro Graikijos valtį.

Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba pridūrė, kad per du incidentus Turkijos patrulinės valtys tariamai bandė padėti migrantų valtims patekti į Graikijos vandenis. Kaip pranešama,Turkijos patruliniai laivai lydėjo kelias pripučiamas valtis su migrantais iki Graikijos jūrų sienos netoli Lesbo salos. Graikijos vandens policija neleido valtims patekti į Graikijos vandens. Tada Turkijos pakrančių apsauga paėmė migrantus ir sugrąžino į Turkijos pakrantę.

Graikijos migracijos ministras Notis Mitarakis paragino Turkiją nutraukti „nepateisinamas provokacijas“ ir gerbti su ES sudarytą pabėgėlių paktą.

Pagal 2016 m. pabėgėlių susitarimą su Briuseliu Ankara sutiko pažaboti migraciją iš Turkijos į ES. Tačiau, Jungtinių Tautų (JT) pabėgėlių agentūros duomenimis, nuo šių metų pradžios iki kovo 28 dienos 777 migrantai atvyko jūra iš Turkijos ir 764 migrantai sausuma pateko į šiaurinę Graikijos dalį.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)