Išpuolis nedideliame biurų pastate Orindže, į pietus nuo Los Andželo, buvo įvykdytas trečiadienį vakare. Anksčiau kovo mėnesį JAV įvyko dar dvejos šaudynės ir šie įvykiai vėl pakurstė šalies debatus dėl ginklų kontrolės.

„Tai nebuvo atsitiktinis smurto aktas“, – spaudos konferencijoje kalbėdama apie išpuolį Orindže sakė policijos leitenantė Jennifer Amat.

„Preliminariai manoma, kad motyvas susijęs su įtariamojo ir visų aukų verslo ir asmeniniais santykiais; atrodo, kad visus šiuos suaugusius žmones sieja arba verslo, arba asmeniniai santykiai“, – sakė ji.

Įtariamasis, 44 metų Aminadabas Gaxiola Gonzalezas, pastato teritorijos vartus užrakino dviračių spynomis, todėl policija ne iš karto pateko į įvykio vietą.

Policija pradėjo šaudyti į įtariamąjį pro vartus ir rimtai jį sužeidė, jis tebėra ligoninėje.

Patekę į pastatą policininkai surado žuvusį vaiką ir sunkiai sužeistą moterį, tikriausiai jo motiną. Jos būklė kritinė.

Aminadabas Gaxiola Gonzalezas

„Atrodo, kad berniukas mirė savo motinos rankose, jai bandant jį apsaugoti per šias siaubingas skerdynes“, – sakė apygardos prokuroras Toddas Spitzeris.

Trys kiti žuvusieji – dvi moterys ir vyras – buvo surasti mažos nekilnojamojo turto kompanijos biure ir laiptinėje šalia.

Įvykio vietoje buvo surasti pusiau automatinis pistoletas ir kuprinė su paprikiniu purškalu, antrankiais bei amunicija, tikriausiai priklausantys užpuolikui.

Kovo 22-ąją Boulderyje, Kolorado valstijoje 10 žmonių buvo nušauti vienoje parduotuvėje, o maždaug savaite anksčiau ginkluotas vyras nušovė aštuonis žmones – tarp jų šešias azijiečių kilmės moteris – keliuose SPA centruose Džordžijos valstijos sostinėje Atlantoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)