„Pagal pratybų scenarijų, priešas pralaužė gynybą, o pėstininkai buvo priversti trauktis. Tankistams buvo įsakyta žygiuoti į laukimo rajoną, o vėliau – išeiti į ugnies pozicijas. Žvalgybos metu tankistai kovodami nustatė pagrindines priešo jėgas ir privertė jį reaguoti. Kai priešas atsiskleidė, pagrindinės tankinio rezervo pajėgos stojo į mūšį“, – rašoma socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame pranešime.

Ten pat pridūrė: „Kol truko mūšis, tankistus nuo smūgio iš oro saugojo zenitininkai, nes grėsmės reikėjo laukti ne tik iš žemės, bet ir iš oro“.

„Realių karo veiksmų sąlygomis kitos padalinio brigados taip pat gins mūšio metu atkovotas pozicijas“, – pažymima pranešime.

Remiantis juo, tankų daliniai, pagal Minsko taikos susitarimą, yra atitolinti nuo kontaktinės linijos su didelę dalį Rytų Ukrainos kontroliuojančių prorusiškų separatistų pajėgomis ir jau ilgą laiką nedalyvavo kovos veiksmuose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)