„Ruošiamės įvertinti, ar įmanoma parengti tokio pobūdžio teisės akto pasiūlymą ir kiek tai užtruks“, – po ministrų posėdžio trečiadienį vakare pareiškė S. Marin.

Konstitucinis komitetas, sudarytas iš įstatymų leidėjų, anksčiau perspėjo, kad naujo įstatymo projektas prieštarauja Suomijos konstitucijai, pareiškęs, kad laikini judėjimo laisvės suvaržymai yra neproporcingi.

Komitetas rekomendavo geriau išnaudoti tikslines priemones.

Pagal kovo 24 dieną vyriausybės pateiktą pasiūlymą, sostinės Helsinkio ir pietvakarinio Turku miesto gyventojams būtų leidžiama išeiti iš namų tik dėl esminių poreikių, tokių kaip kelionės į darbą ar mokyklą, banką arba nusipirkti maisto produktų.

Šioje 5,5 mln. gyventojų turinčioje Šiaurės Europos šalyje užsikrėtimų COVID-19 rodikliai yra vieni žemiausių Europoje. Manoma, kad tai lėmė nedidelis gyventojų tankumas ir suomių laikymasis oficialių apsaugos ir atstumo laikymosi reikalavimų, kurie iki šiol yra daugiau rekomenduojamojo nei privalomojo pobūdžio.

Tačiau pastarosiomis savaitėmis naujų susirgimų skaičius ėmė augti, ir tai paskatino vyriausybę imtis griežtesnių suvaržymų, pasiūlyti įvesti dalinį karantiną.

Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, pastarosiomis dienomis Suomijoje registruota kiek daugiau nei 4 000 užsikrėtimo atvejų ir 17 mirčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)