Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) farmacijos bendrovė teigė, jog naujosios ES taisyklės dėl laisvo prekių judėjimo varžo jos galimybes eksportuoti vakciną, informuoja independent.co.uk. Belgijoje esanti „Pfizer“ gamykla vakcinos nuo COVID-19 dozėmis aprūpina daugiau nei 70 šalių, įskaitant Jungtinę Karalystę (JK).

Vadovaujantis vasario mėnesį įvestomis naujomis taisyklėmis, „Pfizer“ privalo informuoti Belgijos vyriausybę apie kiekvieną planuojamą eksportuoti vakcinos dozių partiją, o Europos Komisija (EK) duoda galutinį leidimą.

Kaip pirmiausia pranešė „The Times“, už visuotinį tiekimą atsakingas „Pfizer“ viceprezidentas sakė, kad šios taisyklės lėtina bendrovės gamybą.

„Taisyklės sukėlė rimtą administracinę naštą ir įnešė netikrumo, – laikraščiui nurodė Danny Hendrikse. – Juk labiausiai norime, kad mūsų kolegos sutelktų dėmesį į vakcinos dozių gamybą ir platinimą.“

Viceprezidento komentarai nuskambėjo paaiškėjus išankstiniams tyrimų duomenims, rodantiems, kad „Pfizer“ sukurta vakcina nuo COVID-19 labai veiksmingai apsaugo 12–15-os metų amžiaus vaikus.

Tyrėjai pranešė apie „galingą“ antikūnų atsaką paskiepytų vaikų organizme, didesnį, nei buvo užfiksuotas atlikus tyrimų su 16–25-erių metų amžiaus žmonėmis.

Vakcinos veiksmingumas apsaugant nuo simptomatinės COVID-19 formos siekia 100 proc., pridūrė „Pfizer“. Tyrime dalyvavo 2 260 JAV paauglių.

Remiantis dar nerecenzuotais rezultatais, nė vienas iš paskiepytų paauglių nesusirgo COVID-19, tuo tarpu placebo gavusioje grupėje užfiksuota 18 infekcijos atvejų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)