56 metų Walterio Bioto sulaikymas vėlai antradienį automobilių stovėjimo aikštelėje išprovokavo Maskvos ir Romos diplomatinį ginčą.

Italija trečiadienį skubiai išsiuntė du Rusijos pareigūnus, o užsienio reikalų ministras Luigi Di Maio iškvietė rusų ambasadorių Sergejų Razovą, norėdamas oficialiai pareikšti jam protestą.

„Jis nėra kvailas, nėra neatsakingas. Tiesiog jis buvo patekęs į beviltišką padėtį“, – dienraščiui „La Corriere della Sera“ sakė W. Bioto sutuoktinė Claudia Carbonara.

„Praradęs viltį dėl mūsų ir vaikų ateities“, – patikslino ji.

W. Biotui nepakako 3 000 eurų per mėnesį atlyginimo, kad išlaikytų savo keturis vaikus, vienas kurių turi sunkią negalią, taip pat keturis šunis, laikraščiui sakė C. Carbonara.

Pasak C. Carbonaros, 1 200 eurų per mėnesį būsto paskola, išlaidos mokyklai ir mokesčiai už vaikų užsiėmimus 30 metų laivyne tarnavusį veteraną privertė perduoti slaptų dokumentų rusų pareigūnui mainais į 5 000 eurų sumą.

„Dėl COVIDo tapome skurdžiai“, – teigė seksopatologė C. Carbonara ir pridūrė, kad jos vyras savo planų su ja neaptarinėjo.

W. Biotas nuo 2015 metų dirbo Gynybos štabo viršininko biure.

Jis kaltinamas slaptų dokumentų fotografavimu kompiuterio ekrane ir failų perkėlimu į atmintuką, kurį policija vėliau konfiskavo.

Pasak policijos, įtariamasis buvo sulaikytas Gynybos štabo viršininko padedamai Italijos vidaus žvalgybos agentūrai AISI atlikus kelis ilgus tyrimus.

L. Di Maio trečiadienį pareiškė parlamente, jog šis Rusijos žingsnis yra „pasekmių turėsiantis priešiškas poelgis“.

Vienas Kremliaus atstovas trečiadienį pareiškė besitikįs, kad šis incidentas nepaveiks „labai teigiamų ir konstruktyvių santykių“ tarp abiejų šalių.

Rusijos ambasada Romoje trečiadienį taip pat išreiškė „apgailestavimą“ dėl dviejų jos karo atašė biuro narių išsiuntimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)