Ligšiolinis reikalavimas turėti neigiamą testo rezultatą dar prieš skrydį ar kelionę į Čekiją esą yra neproporcingas. Tikslas įveikti pandemiją gali būti pasiektas ir švelnesnėmis priemonėmis, pavyzdžiui, karantino ir testo prievole jau atvykus, sakė atstovas.

Ypač problematišku teismas vadino elgesį su žmonėmis, kurių testas prieš kelionę į Čekiją yra teigiamas. Jie esą faktiškai verčiami likti užsienyje ar susitaikyti su sankcijomis. Už tai, kad grįžta į savo šalį, Čekijos piliečiai yra baudžiami, kritikavo teismas.

Teismo sprendimas įsigalios balandžio 5 dieną. Teisėjai davė vyriausybei laiko priimti konstituciją atitinkantį reglamentą. Jie pabrėžė jokiu būdu nenorintys sumenkinti koronaviruso keliamo pavojaus. Tačiau esą negalima atsisakyti teisinės valstybės principų laikymosi.

Čekijoje testo prievolė taikoma grįžtantiesiems iš beveik visų pasaulio šalių, išskyrus Australiją, Pietų Korėją, Naująją Zelandiją, Singapūrą ir Tailandą, Vatikaną ir Islandiją. Atvykstant iš kai kurių šalių, pavyzdžiui, Prancūzijos, reikalingas PGR testas, iš kitų užtenka greitojo testo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją