Jevgenijus Tugankovas tapo trečiuoju Rusijos piliečiu, nubaustu laisvės atėmimu dėl šalyje sausio pabaigoje ir vasario pradžioje vykusių protestų, per kuriuos buvo reikalaujamą paleisti 44 metų opozicionierių.

Trečiadienį Sankt Peterburgo Lenino apygardos teismas nuteisė J. Tugankovą vienerius metus kalėti kolonijoje už smurtą prieš teisėsaugos pareigūną, pranešė nepriklausoma aktyvistų areštus stebinti grupė „OVD-Info“.

J. Tugankovas pripažino kaltę pagal jam pareikštus kaltinimus.

Ankstesniame teismo pareiškime cituojami tyrėjai, teigę, kad sausio 31 dieną kaltinamasis kartu su kitais protestuotojais užpuolė riaušių policininką per mitingą Rusijos antrajame pagal dydį mieste Sankt Peterburge.

Vienas garsiausių prezidento A. Vladimiro Putino kritikų A. Navalnas atlieka pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę, susijusią su sena turto grobstymo byla, kurią aktyvistai laiko politine.

Sausį ir vasarį policijai malšinant antivyriausybines demonstracijas buvo sulaikyti tūkstančiai asmenų; daugelis jų sulaukė baudos ar buvo uždaryti į areštinę. Dešimtims sulaikytųjų gresia griežta laisvės atėmimo bausmė.

Anksčiau šį mėnesį vienas protestuotojas buvo nuteistas kalėti dvejus metus už policininko užpuolimą per sausio 23 dieną vykusį mitingą Maskvoje.

Kovą taip pat buvo trejiems metams pasiųstas už grotų kitas vyras, pripažintas kaltu dėl ašarinių dujų panaudojimo prieš policijos pareigūną sausio 23 dieną Vladimiro mieste, esančiame maždaug už 185 km į rytus nuo sostinės.

A. Navalnas buvo sulaikytas sausio viduryje, sugrįžęs į Rusiją iš Vokietijos, kur jis keletą mėnesių gydėsi dėl apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Kovotojo su korupcija teigimu, ta ataka buvo įvykdyta A. Putino nurodymu. Kremlius tokius kaltinimus neigia.

A. Navalno bendražygiai ragina šį pavasarį ir vasarą atnaujinti demonstracijas jam palaikyti.

Pats opozicionierius trečiadienį paskelbė bado streiką, siekdamas priversti valdžią suteikti jam medicininę pagalbą, kurios, kaip teigia A. Navalnas, jis negauna.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją