Pirmadienio rytą kilusiam gaisrui nusinešus šešias gyvybes, ugniagesiai putomis gesino liepsnas, apėmusias du naftos rezervuarus.

Vakarų Javos provincijoje virš Balangano naftos perdirbimo įmonės, valdomos valstybinės naftos ir dujų korporacijos „Pertamina“, kilo tiršti juodų dūmų kamuoliai.

Trečiadienį gaisras buvo pagaliau užgesintas, pranešė įmonė.

„Bendrovė ir toliau vėsins ir stebės rezervuarus, – nurodė „Perltamina“ atstovas Agusas Suprijanto. – Tikimės, kad vėsinimo procesas paeis sklandžiai ir kad galėsime atnaujinti darbą“.

Iš rajono, kuriame siautė gaisras, teko evakuoti tūkstančius žmonių. Nacionalinė nelaimių padarinių mažinimo agentūra nurodė, kad 912 gyventojų apsistojo trijuose evakuacijos centruose.

Kol kas gaisro priežastys nežinomos, tačiau įmonės pareigūnai sakė, kad gamykla užsiliepsnojo per smarkią liūtį su perkūnija.

Nacionalinės nelaimių padarinių mažinimo agentūros regioninis padalinys nurodė, kad po sprogimo vienas žmogus mirė nuo širdies smūgio.

Dar šeši sunkiai sužeisti žmonės buvo hospitalizuoti sostinėje Džakartoje, esančioje maždaug už 200 km nuo didelio naftos perdirbimo komplekso, atidaryto 10-ojo dešimtmečio viduryje. Ši įmonė per dieną gali perdirbti iki 125 tūkst. barelių naftos.

Dar mažiausiai 30 žmonių patyrė lengvesnių sužeidimų.

„Pertamina“ tvirtino, kad gaisras įmonėje veikiausiai nesutrikdys degalų tiekimo, nes yra sukaupta daug atsargų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją