„Patvirtiname, kad kovo 30 d. Romoje buvo sulaikytas Rusijos karo atašato darbuotojas. Incidento aplinkybės aiškinamos. Komentuoti šį įvykį iš esmės šiuo metu, mūsų nuomone, būtų netikslinga. Šiaip ar taip, tikimės, jog tai, kas įvyko, neturės įtakos dvišaliams Rusijos ir Italijos santykiams“, - sakoma ambasados pranešime.

Anksčiau karabinierių specialiojo dalinio (ROS) vadovybė pranešė, kad pagal Romos prokuratūros orderį buvo sulaikyti Italijos kariškis ir Rusijos karininkas, dirbantis Italijos sostinėje. Kaip pažymima ROS pranešime, Italijos pilietis suimtas, o „užsienio piliečio atžvilgiu atliekamas patikrinimas dėl jo diplomatinio statuso“.

Pasak pareigūnų, įtariamieji buvo sulaikyti antradienio vakarą su įkalčiais, kai italas už pinigus perdavė rusui dokumentų, kuriuose buvo konfidencialios informacijos. „Sulaikytas Italijos karinių jūrų pajėgų kapitonas ir karininkas, RF ambasados darbuotojas, kurie kaltinami šnipinėjimu ir grėsmės valstybės saugumui kėlimu“, - sakoma pranešime.

Dėl šio incidento Rusijos ambasadorius Romoje Sergejus Razovas trečiadienį buvo iškviestas į Italijos URM.

Įtariamųjų vardai neskelbiami. Pasak Italijos pareigūnų, šalies pilietis galėjo sutikti šnipinėti Rusijos naudai dėl finansinių sunkumų šeimoje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)