Nuo balandžio 12 dienos vis daugiau suaugusių lenkų turės teisę pasiskiepyti, o gegužę visi galės gauti skiepą, antradienį per spaudos konferenciją pareiškė vyriausybės įgaliotinis vakcinacijos klausimams, ministrų kabineto narys, Michalas Dworczykas.

Vyriausybė, tikėdamasi gauti reguliarias vakcinų dozių atsargas, yra pasiryžusi bendradarbiauti su stambiomis bendrovėmis dėl vakcinacijos punktų steigimo savo darbuotojams, taip pat siekia apmokyti daugiau žmonių švirkšti vakcinas.

Lenkija išgyvena rimčiausią naujų koronaviruso atvejų protrūkį nuo pandemijos pradžios, ligoninės perpildytos, trūksta plaučių ventiliavimo aparatų. Naujausiomis pertvarkomis vyriausybė bando bent iš dalies pagerinti savo vakcinacijos kampaniją, ypač atsižvelgus į tai, kad pagal vakcinacijos tempus Lenkija nebesiekia Europos Sąjungos vidurkio, rodo naujienų agentūros „Bloomberg“ surinkti duomenys.

Iki šiol vyriausybė suleido šešis milijonus vakcinų dozių, įskaitant du mln. žmonių, paskiepytų abiem dozėmis. Ji užsibrėžė tikslą iki metų vidurio suleisti 20 mln. vakcinų, o iki rugpjūčio pabaigos „aptarnauti visus, kurie nori vakcinų“ šalyje su 38 mln. gyventojų, sakė premjeras Mateuszas Morawieckis.

M. Morawieckis kaltina Europos Komisiją (EK) dėl stringančios vakcinacijos kampanijos, dėl ko dalis vakcinų pristatymų buvo atidėta ar atšaukta.

Lenkija šiuo metu skiepija 60-ies metų ir vyresnio amžiaus asmenis, mokytojus, karinį personalą ir pirmąją pagalbą teikiančius asmenis, anksčiau pirmiausia skiepijusi tiesiogiai su COVID rizika susiduriančius piliečius, įskaitant gydytojus bei slaugos namų personalą.