„2020-ieji „BioNTech“ buvo permainų metai, kai buvo sukurtas ir patvirtintas pirmasis istorijoje mRNR preparatas“, – teigė bendrovės įkūrėjas ir vadovas Uguras Sahinas.

„2021 metų kovo duomenimis, kartu su partneriais esame pristatę daugiau kaip 200 mln. dozių daugiau nei 65 šalims ir regionams ir keliose šalyse jau matome pirmuosius su vakcina susijusius COVID-19 atvejų ir mirtingumo sumažėjimo požymius“, – pridūrė jis.

Vokietijos bendrovė, kurią įkūrė sutuoktinių pora – U. Sahinas ir Ozlem Tureci, taip pat paskelbė apie planus iki šių metų pabaigos padidinti vakcinos nuo COVID-19 gamybą nuo 2 mlrd. iki 2,5 mlrd. dozių.

„Didėjimą lėmė gamybos procesų optimizacija, pradėta gamyba „BioNTech“ Marburgo gamykloje Vokietijoje, reguliuotojų leidimas naudoti vieną buteliuką šešioms dozėms ir mūsų gamybos bei tiekėjų tinklo plėtra“, – teigė bendrovė.

„BioNTech“ naujienas paskelbė praėjus kelioms dienoms po to, kai Europos vaistų agentūra (EVA) supaprastino bendrovės sukurtos vakcinos gabenimo ir laikymo sąlygas.

Agentūra taip pat uždegė žalią šviesą naujai „BioNTech“ gamyklai Marburgo mieste, o tai reiškia, kad ten pagamintos pirmosios dozės galės būti pervežtos į Belgijos Purso mieste esančią „Pfizer“ gamyklą supakavimui ir po galutinio testavimo etapo galės būti pristatytos į vakcinacijos centrus antroje balandžio pusėje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)