Bendrai leidimus naudoti „Sputnik V“ yra išdavusios 57 valstybės, nurodo Rusijos tiesioginių investicijų fondas (RDIF). ES narė Vengrija jau naudoja šią rusišką vakciną, nors Europos vaistų agentūra (EVA) ją dar vertina.

Austrijos kanclerio Sebastiano Kurzo biuras antradienį naujienų agentūrai AFP nurodė, kad vasario 26 dieną buvo pradėtos derybos dėl 300 tūkst. dozių pristatymo balandį, 500 tūkst. dozių gegužę ir 200 tūkst. dozių birželio pradžioje. Tačiau biuras pridūrė, kad susitarimas kol kas nesudarytas.

Anksčiau šį mėnesį S. Kurzas ir dar penkių centrinėje ir rytinėje ES dalyse esančių valstybių lyderiai paragino Briuselį pakoreguoti, jų nuomone, neteisingą vakcinų nuo COVID-19 platinimą bloke.

„Jei Austrija gaus papildomą milijoną skiepų dozių, galėsime greičiau grįžti į normalų gyvenimą, būtų galima išsaugoti daug gyvybių ir darbo vietų“, – sakė S. Kurzas.

„Kalbant apie vakcinas, geopolitinių akidangčių neturėtų būti. Vienintelis svarbus dalykas turėtų būti tai, ar vakcina veiksminga ir saugi, o ne tai, iš kur ji atkeliavo“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)