Visi šiuo metu galiojantys, iki balandžio 11 dienos įvesti suvaržymai ir po šios datos „liks tokie, kokie yra“, sakė viešojo administravimo ministras Jaakas Aabas.

„Naujų suvaržymų nebus, bet iki balandžio 25-osios nebus ir jokių sušvelninimų. Taip nuspręsta, o prie šios temos grįšime po dviejų savaičių, kai bus aiškiau dėl užkrečiamumo rodiklio, paplitimo, taip pat dėl sergančių žmonių skaičiaus“, – sakė ministras ir pridūrė, kad atsižvelgdama į „dabartinius skaičius“ vyriausybė apie suvaržymų panaikinimą „labai rimtai nediskutavo“.

J. Aabas pažymėjo, jog pastarosiomis dienomis girdėjosi mokslininkų nuomonių, kad padėtis dėl koronaviruso gali pradėti gerėti.

Paklaustas, ar Estijos vyriausybė kaip ir Suomija jau galvoja apie suvaržymų atšaukimo planą, J. Aabas atsakė, kad vyriausybė nenori apriboti savo veikimo laisvės kokiais nors konkrečiais skaičiais, ir nurodė, kad bet kuriuo atveju suvaržymai bus atšaukiami palaipsniui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)