Ankstesnis Slovakijos ministras pirmininkas Igoris Matovičius, patyręs didelį spaudimą dėl nesėkmingo koronaviruso pandemijos valdymo, sekmadienį atsistatydino, kad užbaigtų politinę krizę šalyje, tačiau pagal pasiektą susitarimą liks vyriausybėje ir užims finansų ministro postą.

Planuojama, kad prezidentė E Hegeriui siūlymą tapti premjeru oficialiai pateiks po 16 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku, kai įvyks oficialus I. Matovičiaus pasitraukimas iš pareigų., nurodė naujienų portalas Noviny.sk

Kol kas neaišku, ar jis automatiškai taps vicepremjeru, kaip buvo ankstesnėje vyriausybėje. I. Matovičius buvo premjeras, o E. Hegeris – finansų ministras ir vicepremjeras.

Ekspertai ir stebėtojai mano, kad kelias savaites trunkanti vyriausybės krizė netrukus baigsis.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad E. Hegeris jau pateikė Z. Čaputovai ministrų sąrašą. Tai patvirtino prezidentės atstovas Martinas Strižinecas.

„Jie aptarė virtinę klausimų, ministras pažymėjo, kad viskas paaiškės artimiausiomis dienomis“, – sakė atstovas.

Kilus krizei atsistatydino trečdalis I. Matovičiaus ministrų kabineto, o keturios valdančiosios partijos susitarė suformuoti naują ministrų kabinetą, jei I. Matovičius ir E. Hegeris susikeis postais.

I. Matovičiaus kritikai kaltina jį dėl nevykusios komunikacijos ir klaidingų politinių žingsnių per krizę, o jo sprendimas pirkti rusišką vakciną nuo pandeminio koronaviruso „Sputnik V“ išprovokavo koalicijos partnerių pasipiktinimą.

44 metų E. Hegeris yra buvęs verslininkas, taip pat jis yra dirbęs Gynybos ministerijos konsultantu.

Finansų ministru jis tapo 2020 metų kovo mėnesį, kai I. Matovičiaus partija „Paprasti žmonės ir nepriklausomos asmenybės“ (OLaNO), kuriai priklauso ir pats E. Hegeris, laimėjo visuotinius rinkimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją