A. Navalnas instagrame paskelbė, kad per dvi savaites gavo šešis papeikimus, o techniškai užtenka dviejų papeikimų, kad kalėjimo tribunolas pasiųstų kalinį į bausmės kamerą.

Tarp pažeidimų, kuriuos išvardino A. Navalnas, yra atsikėlimas iš lovos 10 min. prieš įsakymą, atsisakymas žiūrėti vaizdo paskaitą ir marškinėlių vilkėjimas per susitikimą su teisininkais.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas A. Navalnas šiuo metu atlieka dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmę pataisos kolonijoje, esančioje už 100 km į rytus nuo Maskvos. Jis buvo sulaikytas netrukus po sugrįžimo į Rusiją iš Vokietijos, kur buvo gydomas po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Opozicionierius įkalintas vasarį už tai, kad jis neva pažeidė lygtinio paleidimo sąlygas, kol gydėsi Vokietijoje. Jis pats teigia, kad šiais kaltinimais siekiama nutildyti jo kritiką Kremliaus atžvilgiu.

Pastarosiomis savaitėmis žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie blogėjančią A. Navalno sveikatą. Teigiama, kad jis skundžiasi nugaros ir kojos skausmais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)