„Mes lenktyniaujame su laiku“, – spaudos konferencijoje kalbėjo ministras pirmininkas Janezas Jansa, pranešdamas apie nebūtiniausių prekių parduotuvių, taip pat kultūros ir religinių vietų uždarymą, viešų susibūrimų draudimą ir kelionių apribojimus balandžio 1–12 dienomis.

Gyventojų bus paprašyta dirbti iš namų, kai tai įmanoma, o mokyklos grįš prie nuotolinio mokymo, pranešė premjeras.

„Tikimės sulaukti teigiamo karantino priemonių poveikio po balandžio 12 dienos“, – pridūrė J. Jansa.

Žmonėms bus leista išvykti iš šalies tik pateikus vakcinacijos įrodymus arba įrodymą, kad persirgo COVID-19 ir jiems susidarė imunitetas.

„Pakankamą vakcinacijos lygį epidemijai pažaboti pasieksime tik birželio mėnesį“, – tęsė J. Jansa.

„Iki tol turėsime imtis visų būtinų priemonių, kad sutramdytume daug lengviau perduodamos britiškos COVID-19 atmainos plitimą“, – pabrėžė ministras pirmininkas.

Remiantis oficialiais duomenimis, iki šiol šalyje maždaug 200 000 žmonių – arba 2 proc. gyventojų yra gavę bent vieną vakcinos dozę.

Nuo pandemijos pradžios Slovėnija pranešė apie kiek daugiau nei 4 tūkst. mirčių, todėl ji yra viena iš labiausiai nukentėjusių Europos Sąjungos valstybių – 100 tūkst. gyventojų čia tenka 193 mirtys.

Naujų paros infekcijų skaičius pastarosiomis savaitėmis labai išaugo – nuo 750 atvejų vasarį iki 950 šiuo metu.

Tuo tarpu epidemiologinė padėtis kaimyninėse Balkanų ir Vidurio Europos šalyse taip pat smarkiai pablogėjo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)