I. Matovičius, kurio sprendimas pirkti rusišką vakciną nuo pandeminio koronaviruso „Sputnik V“ išprovokavo koalicijos partnerių pasipiktinimą, nenurodė, kada atsistatydins, tačiau teigė norintis, kad jo vietą užimtų dabartinis finansų ministras Eduardas Hegeris.

„Mes apsikeisime savo postais su finansų ministru Eduardu Hegeriu <...>. Jis yra geras žmogus ir mes visi galime juo pasitikėti“, – žurnalistams teigė I. Matovičius.

44 metų E. Hegeris yra buvęs verslininkas, taip pat yra dirbęs Gynybos ministerijos konsultantu.

Finansų ministru jis tapo 2020 metų kovo mėnesį, kai premjero partija „Paprasti žmonės ir nepriklausomos asmenybės“ (OLaNO), kuriai priklauso ir pats E. Hegeris, laimėjo visuotinius rinkimus.

Šiuo metu E. Hegeris taip pat laikinai eina sveikatos apsaugos ministro pareigas.

Euro zonai priklausanti Slovakija, turinti 5,4 mln. gyventojų, pagal mirties nuo COVID-19 ir užsikrėtimo atvejų skaičių per capita šiuo metu užima trečią vietą pasaulyje.

Šeši ministrai, tarp jų sveikatos apsaugos, jau paliko 16 narių turinčią vyriausybę, šaliai grumiantis su vienu didžiausių pasaulyje mirtingumu nuo COVID-19.

I. Matovičiaus kritikai kaltina jį dėl nevykusios komunikacijos ir klaidingų politinių žingsnių per krizę, o jo sprendimas pirkti rusišką vakciną nuo pandeminio koronaviruso „Sputnik V“ išprovokavo koalicijos partnerių pasipiktinimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)