Sekmadienį savaitraščio „Bild am Sonntag“ užsakymu atlikta visuomenės apklausa parodė, kad šiuo metu 25 proc. palaiko dabartinį valdantįjį bloką, o 23 proc. palaiko žaliuosius. Centro-kairės socialdemokratai turi 17 proc. rinkėjų paramą.

Apklausoje dalyvavo 1447 žmonių. Paklaida sudaro iki 3 proc.

„Situacija yra labai rimta, – laikraščiui „Bild am Sonntag“ sakė Bavarijos vadovas Markusas Soederis. – Koronos atvejų skaičius auga, o sąjungos reitingai krenta.“

A. Merkel vadovaujamą Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) ir Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) koaliciją, 2017 metais sulaukusią beveik 33 proc. rinkėjų balsų, itin neigiamai paveikė skandalas, į kurį įsivėlė keli parlamento nariai, esą pelnęsi iš kaukių pirkimo sandorių. Be to, gyventojai yra nepatenkinti itin lėtu skiepijimu nuo koronaviruso.

Iki praėjusio penktadienio bent viena vakcinos nuo koronaviruso doze buvo paskiepyta tik 10 proc. šalies gyventojų, o dvi dozes gavo tik 4,5 proc. žmonių.

Tuo metu Vokietijos ligų kontrolės agentūra per praėjusią dieną patvirtino 17 176 naujus užsikrėtimo atvejus ir 90 mirties atvejų.

„Šalyje formuojasi pokyčių nuotaikos, – sakė M. Soederis, rugsėjį poste galintis pakeisti A. Merkel. – Sąjungai teikia parodyti, kad ji vis dar turi jėgų ir idėjų, kad ji nepailso ir neišsisėmė.“

Kovoje vadovauti Vokietijos vyriausybei po rugsėjo 26 d. rinkimų M. Soederiui konkurenciją gali sudaryti Šiaurės Reino-Vestfalijos vadovas Arminas Laschetas.

Kaip žinoma, A. Merkel jau yra pareiškusi, kad nesieks penktą kadenciją vadovauti šalies vyriausybei.