Vietos valdžia skelbia, kad galingą sprogimą Indonezijos Makasaro mieste Sulavesio saloje prie vienos katalikų katedros sukėlė du savižudžiai sprogdintojai, kurie žuvo. „Makasare prie katedros susprogdino savižudžiai, – žurnalistams Džakartoje pranešė Indonezijos saugumo ministras Mahfudas MD. – Abu sprogdintojai žuvo.“

Anksčiau valdžios institucijos nepatvirtino, kad tai buvo savižudžių sprogdintojų surengtas išpuolis.

Sprogimas prie pagrindinės Makasaro katalikų bažnyčios nugriaudėjo vos pasibaigus sekmadienio mišioms apie 10.30 val. vietos laiku, televizijos kanalui „Metro“ pareiškė bažnyčios kunigu prisistatęs vyras.

Skelbiama, kad per išpuolį buvo sužeista apie 20 bažnyčios tarnautojų, tikinčiųjų ir saugumo pareigūnų. Katedros apsaugininkas esą mėgino neleisti užpuolikams, kurių tapatybės dar nenustatytos, pakliūti į bažnyčios vidų.

„Užbaiginėjome mišias ir žmonės ėjo namo, kai tai įvyko“, – pareiškė vyras vardu Willemas. Jo pavardės televizijos kanalas nenurodė.

Pasak kunigo, vienas iš bažnyčioje buvusių tikinčiųjų mėgino neleisti žmogui, kurį jis pavadino „savižudžiu sprogdintoju“, įeiti į bažnyčią.

Ekstremistai Indonezijoje – didžiausią pasaulyje musulmonų daugumą turinčioje šalyje – praeityje ne kartą taikėsi į bažnyčias.

Pavyzdžiui, 2018 metais antrajame pagal dydį Indonezijos mieste Surabajoje bažnyčiose per sekmadienio mišias susisprogdino savižudžių sprogdintojų šeima. Tuomet žuvo per dešimt žmonių.

Indonezijos prezidentas Joko Widodo „griežtai pasmerkė šį teroro aktą“. „Terorizmas yra nusikaltimas žmogiškumui. Raginu visus kovoti su terorizmu ir radikalizmu, kurie prieštarauja religinėms vertybėms“, – pareiškė jis.

Verbų sekmadienio rytą popiežius Pranciškus sakė besimeldžiantis už visas smurto aukas, „ypač už nukentėjusius per šio ryto išpuolį prie Makasaro katedros Indonezijoje“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)