Socialinės žiniasklaidos milžinas yra sulaukęs nemažai kritikos dėl jo tinkle plintančios melagingos informacijos apie koronavirusą ir yra sakęs, jog stiprina pastangas užkirsti kelią melagienų plitimui.

„Facebook“ atstovė spaudai šeštadienį pareiškė, kad N. Maduro puslapis tebebus matomas, tačiau jame nebus galima skelbti naujų įrašų.

„Dėl pakartotinių mūsų taisyklių pažeidimų mes taip pat įšaldome puslapį 30 dienų ir tuo laikotarpiu jį bus galima tik skaityti.“

Pasak atstovės, „Facebook“ iš N. Maduro puslapio pašalino vaizdo įrašą, nes „jis pažeidė mūsų taisykles dėl dezinformacijos apie COVID-19, dėl kurios žmonėms gali kilti rizika“. Jos teigimu, N. Maduro paskyros administratoriams anksčiau buvo nusiųstas įspėjimas.

Tame vaizdo įraše socialistų lyderis ragina vartoti vaistą „Carvativir“ – paskutinį iš virtinės gydymo būdų, kuriuos jis ragino naudoti neturėdamas jokių jų veiksmingumo medicininių įrodymų.

Pasak Venesuelos prezidento, „keli lašai“ šio vaisto po liežuviu padarys „stebuklą“ ir nebus jokio šalutinio poveikio.

N. Maduro anksčiau yra užsipuolęs „Facebook“ ir kitas socialinės žiniasklaidos platformas už vaizdo įrašų apie „Carvativir“ cenzūrą.

„Jie sako, kol PSO [Pasaulio sveikatos organizacija] nepasakys „taip“, aš negaliu kalbėti apie „Carvativir“, – pareiškė jis per televiziją vasario mėnesį. – Kas vadovauja Venesuelai? „Facebook“ savininkas? Kas vadovauja pasauliui? „Facebook“ savininkas?“

„Facebook“ skelbia, kad automatizuotos tinklo sistemos nuo pandemijos pradžios pašalino daugiau kaip 12 mln. įrašų, kuriuose, kaip buvo nuspręsta, buvo pateikta klaidinanti informacija apie COVID-19 arba vakcinas nuo koronaviruso.

Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, Venesueloje, kurioje gyvena apie 30 mln. žmonių, nuo pandemijos pradžios buvo nustatyta beveik 155 tūkst. koronaviruso atvejų, o mirė daugiau kaip 1,5 tūkst. žmonių.

Tačiau N. Maduro politiniai oponentai sako, kad vyriausybės teikiami skaičiai yra gerokai mažesni už tikruosius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)