J. Guaido tviteryje paskelbė, kad šiuo metu izoliuojasi, bei pareiškė susirūpinimą dėl užsikrėtimų skaičiaus Venesueloje.

„Noriu išreikšti solidarumą su tūkstančiais per pandemiją kenčiančių venesueliečių, – rašė J. Guaido. – Šiandien visi mes turime artimąjį arba pažįstamą, nukentėjusį nuo COVID-19.“

Oficialiais šeštadienio duomenimis, Venesueloje iš viso patvirtinti 155 663 COVID-19 atvejai ir 1 555 mirtys, tačiau opozicijos kritikai teigia, kad tikrasis užsikrėtusiųjų skaičius yra daug didesnis, nes atliekamų testų skaičius ribotas.

Šalis yra gavusi 700 tūkst. vakcinos nuo COVID-19 dozių, iš kurių 500 tūkst. paaukojo Kinijos farmacijos bendrovė „Sinopharm“, likusios yra rusiškos vakcinos „Sputnik V“ dozės.

J. Guaido, Venesuelos opozicijos lyderis ir Nacionalinės Asamblėjos pirmininkas, kurio paskyrimą į šias pareigas panaikino šalies Aukščiausiasis teismas, 2019 m. sausio 23 d. pasiskelbė laikinuoju Venesuelos prezidentu. Vėliau jis paskelbė pradėjęs operaciją „Laisvė“, skirtą priversti atsistatydinti prezidentą Nicolasą Madurą. Daugiau kaip 50 šalių pareiškė paramą J. Guaido, įskaitant JAV ir daugumą Europos bei Pietų Afrikos šalis, opozicijos jėgos surengė kelis bandymus įvykdyti perversmą, bet kariuomenės remiamas N. Maduras išsaugojo valdžią.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)