Skelbiama, kad koncerte dalyvauti buvo galima tik atlikus greitąjį COVID-19 ir gavus neigiamą rezultatą. Viliamasi, kad, šiam eksperimentui pasiteisinus, atgis gyvos muzikos industrija tiek Ispanijoje, tiek ir kitose šalyse. Ispanijos indie roko grupės „Love of Lesbian“ gyvai pasiklausyti norėjusieji privalėjo dėvėti apsaugines veido kaukes, tačiau „Palau Sant Jordi“ surengtame šou laikytis saugaus atstumo nereikėjo, skelbia „Reuters“.

„Tai buvo neįtikėtina. Visą laiką jautėmės tikrai saugūs. Buvome pirmoje eilėje, prie pat scenos. Užplūdo seniai išsiilgti jausmai. Labai džiaugiuosi, kad pasitaikė proga dalyvauti tokiame eksperimente. Labai norėčiau, kad tai būtų tikbūtų pirmasis iš daugybės tokių“, – po koncerto įspūdžiais dalijosi 29 metų viešųjų ryšių specialistas Salvadoras.

Barselonoje roko koncerte šėlo 5 tūkst. žmonių

Po metus trunkančių atstumo reikalavimų vaizdai arenoje tikrai priminė siurrealistinį paveikslą. Grupės gerbėjai šoko, linksminosi ir nevengė fizinio kontakto, tačiau apsauginių veido kaukių jūra priminė, kad gyvenimas vis dar negrįžo į įprastas vėžes. Sveikatos patikrinimo procedūros prie arenos užtruko ilgiau nei manyta, tad koncerto pradžią teko atidėti. Tik jo laukusiųjų nuotaikos tai nė kiek nesugadino.
„Sveiki atvykę į bene įsimintiniausią koncertą mūsų gyvenime!“, – su iš proto einančia minia pasisveikino grupės lyderis Santi Balmesas.
Su šalies valdžios leidimu surengtas koncertas skirtas patikrinti, ar būtų galima atnaujinti panašius renginius.

Barselonoje roko koncerte šėlo 5 tūkst. žmonių

„Manau, kad bus saugiau šėlti „Palau Sant Jordi“ arenoje nei vaikštinėti gatvėse“, – šeštadienį „Reuters“ sakė koncerto organizatorius Jordi Herreruela.

Greituosius testus prieš koncertą buvo galima pasidaryti trijose vietose, kur iš viso dirbo aštuoniasdešimt žmonių.

Barselonoje roko koncerte šėlo 5 tūkst. žmonių

Iki šeštadienio vidurdienio iš 2400 testą atlikusių asmenų trys gavo teigiamą rezultatą ir minties apie koncertą turėjo atsisakyti, dar vienas asmuo turėjo kontaktą su sergančiuoju, teigia testavimą prižiūrėjęs gydytojas Josepas Maria Libre. Koncerto lankytojai antigenų testo rezultatus sužinojo per 10-15 minučių, jie buvo atsiųsti į programėlę telefone. Greitojo testo ir apsauginės kaukės išlaidos buvo įtrauktos į bilieto kainą.

Barselonoje roko koncerte šėlo 5 tūkst. žmonių

„Manau, kad šiandien padarėme labai svarbų darbą – parodėme pasauliui, kad kultūra yra saugi“, – po koncerto džiaugėsi jame apsilankęs 49 metų Ramonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)