Žmogaus teisių centras „Viasna“ skelbia, kad per protestus Minske sulaikyta per 170 žmonių.

Kaip praneša žiniasklaida, Minske vyko daugiausiai mažesni decentralizuoti mitingai vietoje didesnės masinės demonstracijos.

Saugumo pajėgos, kaip teigiama, taip pat sulaikė atsitiktinius žmones autobusų stotelėse, įskaitant kelis žiniasklaidos atstovus. Vokietijos žiniasklaidos teigimu, transliuotojo „Deutsche Welle“ korespondentas Nicholas Connolly’is buvo sulaikytas apie penkias valandas.

Tuo metu iš šalies ištremta opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja paragino pradėti derybas su autoritarine šalies valdžia, tarpininkaujant tarptautiniu mastu, kad „būtų surasta taiki išeitis iš krizės Baltarusijoje“.

Didesnių antivyriausybinių protestų Baltarusijoje nebuvo nuo tada, kai saugumo pajėgos brutaliai susidorojo su masiniais protestais pernai. Protestai šioje buvusioje sovietinėje šalyje įsiplieskė pernai rugpjūtį po prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų diplomatai laiko suklastotais A. Lukašenkos naudai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)