Tik griežtas karantinas, vakcinacija ir testavimas garantuotų, kad intensyvios priežiūros skyriai nebus perpildyti. Tai interviu laikraščiui „Rheinischen Post“ sakė Christianas Karagiannidis, vadovaujantis Tarpdisciplininei intensyviosios terapijos ir skubiosios medicinos pagalbos asociacijai (DIVI).

Dėl sparčiai augančio COVID-19 atvejų skaičiaus jis ragino politikus tučtuojau sustabdyti bet kokius planuojamus karantino atlaisvinimus. „Prašau politikų neapleisti ligoninių darbuotojų“, – sakė jis.
Roberto Kocho infekcinių ligų institutas (RKI) šeštadienį paskelbė, kad naujų COVID-19 atvejų skaičius, tenkantis 100 000 gyventojų, per paskutines 7 dienas siekia 124,9.

Sumaištis dėl centrinės valdžios taikomos COVID-19 suvaldymo strategijos sukėlė nesutarimus tarp 16 Vokietijos federalinių žemių ministrų. Kai kurie jų atsisako grąžinti griežtesnes karantino priemones tose vietovėse, kur infekcijos atvejų skaičius yra sąlyginai mažas.

Tačiau naujausia visuomenės nuomonės apklausa atskleidė, kad žmonės pasisako už griežtesnes priemones. Pagal TV kanalo ZDF atliktą apklausą, 36 proc. vokiečių pritaria griežtesniems apribojimams, o 31 proc. pasisako už dabartinius. Tuo metu ketvirtadalis apklaustųjų norėtų atlaisvinimų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)