Nuo vasario šalyje jau ne kartą buvo fiksuojami sergamumo COVID-19 ir pacientų mirštamumo rekordai. Pandemija Brazilijoje pareikalavo daugiau kaip 307 tūkst. žmonių gyvybių; pagal šį rodiklį šalis yra antra pasaulyje po Jungtinių Valstijų.

Antradienį buvo pirmąsyk viršyta 3 000 per parą mirusių COVID-19 pacientų riba.

Pastarąją savaitę per parą mirdavo vidutiniškai po 2,4 tūkst. COVID-19 pacientų. Šis skaičius daugiau kaip trigubai viršija mirštamumą sausio pradžioje.

Epidemiologinė padėtis stabiliai blogėjo dėl virtinės priežasčių, pavyzdžiui, žmonėms nebesilaikant reikalavimo išlaikyti socialinį atstaumą, taip pat atsiradus naujam vietiniam koronavirusuo variantui, kuris, kaip manoma yra užkrečiamesnis negu plitęs anksčiau.

Dar viena problema – lėtas skiepijimo kampanijos tempas. Iki šiol bent viena vakcinos doze paskiepyta tik 5,9 proc. iš 212 mln. šalies gyventojų.

Prezidentas Jairas Bolsonaro (Žairas Bolsonaru) šią savaitę įkūrė krizės komitetą kovai su pandemija. Šis žingsnis žymi besikeičiantį valstybės vadovo požiūrį į dėl COVID-19 epidemijos, kurios grėsmę jis nuolat menkindavo.

Tačiau naujausi žingsniai, regis, nesumažino J. Bolsanaro atžvilgiu reiškiamos kritikos, nes prezidentas anksčiau nepaisė ekspertų rekomendacijų įvesti karantino priemones, propagavo gydymą vaistais, kurie, anot mokslininkų, nėra veiksmingi, taip pat pasisakydavo prieš vakcinas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)