Naujienų agentūros AFP gautame vaizdo įraše matyti keli vagonai, nuvirtę nuo bėgių avarijos vietoje pietinėje Sohago provincijoje, maždaug už 460 km į pietus nuo Kairo.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, per nelaimę, įvykusią į šiaurę nuo Sohago miesto, dar 108 žmonės buvo sužaloti.

Sveikatos apsaugos tarnybos į nelaimės vietą išsiuntė dešimtis greitosios pagalbos automobilių, nukentėjusieji buvo vežami į artimiausias ligonines.

Egipto prezidentas Abdel Fattahas al Sisi savo ruožtu pažadėjo „atgrasančią bausmę“ tiems, kas bus pripažinti atsakingais už nelaimę.

„Bet kas, kuris sukėlė šią skaudžią avariją dėl aplaidumo, korupcijos ar bet ko panašaus, turi sulaukti atgrasančios bausmės be išimčių ir delsimo“, – tviteryje sakė A. F. al Sisi.

Iš nuolaužų kyšojo spyruoklės ir deformuotas metalas, dešimtims žmonių susirinkus aplink apvirtusius vagonus, pranešė AFP korespondentas.

Socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtuose kraupiuose vaizduose matyti, kaip viename iš vagonų pagalbos šaukiasi žmonės, mėginantys išsivaduoti iš nuolaužų.

„Žmonės miršta. Kur tarnybos? Padėkite mums“, – daug kartų šaukia vienas jaunuolis.

Vienoje iš nuotraukų matyti dulkėmis padengtas kitas vyras, prispaustas deformuoto metalo vietoje, kur galėjo būti tarpas tarp sėdynių vagone.

Kitame vaizdo įrašo kadre girdėti vyras, raginantis pajudėti į priekį tarp sėdynių įstrigusią vidutinio amžiaus moterį. Ji iš visų jėgų stengdamasi tai padaryti sako: „Prašau, mano sūnau, padėk man.“

Egipto geležinkelių tarnyba pranešė, kad avarija įvyko po to, kai nenustatyti keleiviai viename iš traukinių „įjungė avarinius stabdžius keliuose vagonuose“.

Pranešime sakoma, kad vienas traukinys atsitrenkė į paskutinį kito vagoną, todėl tarp Maragos ir Tahtos stočių apsivertė mažiausiai du vagonai.

Vienas iš traukinių važiavo iš pietinio Luksoro miesto į Viduržemio jūros pakrantėje esančią Aleksandriją, kitas – iš Kairo į pietinį Asuano miestą.

Sveikatos apsaugos ministrė Hala Zayed išvyko į Sohagą aplankyti sužeistųjų, o valdžia pradėjo tyrimą dėl nelaimės.

Pastaraisiais metais Egipte dėl saugumo reikalavimų neatitinkančios infrastruktūros ir prastos geležinkelių tinklo priežiūros nelaimės geležinkelyje yra dažnos.

Viena daugiausiai gyvybių pareikalavusių nelaimių įvyko 2002 metais, kilus gaisrui sausakimšame traukinyje į pietus nuo Kairo, nusinešusiam 373 keleivių gyvybės.

Praėjusių metų kovą Kaire susidūrus dviem keleiviniams traukiniams žuvo mažiausiai 13 žmonių. Dėl nelaimės buvo laikinai sustabdytas traukinių eismas visoje šalyje.

Tuo metu geležinkelio valdytojai dėl nelaimės apkaltino geležinkelių eismo reguliavimo signalus, neveikiančius blogu oru.

2019 metų vasarį Kairo pagrindinėje traukinių stotyje užsidegus nuo bėgių nuriedėjusiam sąstatui žuvo daugiau nei 20 žmonių. Dėl šio įvykio atsistatydino transporto ministras.

Penktadienio nelaimė įvyko Egiptui bandant išspręsti dar vieną transporto problemą. Sueco kanale užstrigęs konteinerinis laivas užblokavo eismą vienoje svarbiausių pasaulio laivininkystės arterijų. Tai lėmė laivų spūstis abiejose kanalo pusėse.

Už keturias futbolo aikštes ilgesnis konteinerinis laivas „MV Ever Given“ kanale yra įstrigęs nuo antradienio.

Egipto tarnybos pranešė, kad penktadienį tęsiamos pastangos išlaisvinti užstrigusį laivą, tačiau laivų gelbėjimo ekspertai perspėja, kad laivas gali likti įstrigęs dar kurį laiką. Dėl šio incidento dalis laivininkystės kompanijų nukreipia laivus per Gerosios vilties kyšulį, plaukiant aplink Afrikos žemyną.