Agentūros „dpa“ informacija, medicinos personalas vakcinaciją pradėjo ketvirtadienį ir jau šeštadienio vakarą visi darbuotojai bus gavę pirmąją vakcinos dozę. Svarstoma, kad pirmasis NATO viršūnių susitikimas Briuselyje su J. Bidenu vyks birželio 14 dieną.

NATO darbuotojų imunizacija tapo įmanoma, nes, nepaisant vakcinų trūkumo savo šalyje, iš viso 7 000 reikalingų dozių pasisiūlė skirti Lenkija. Belgija, kurioje įsikūrusi Aljanso būstinė, tuo tarpu nukrypti nuo įprastos vakcinacijos eilės nenorėjo. Tokiu atveju NATO darbuotojai būtų pradėti skiepyti ne anksčiau kaip kitą mėnesį.

Belgijoje šiuo metu vakcinuojami tik vyresni nei 65 metų amžiaus žmonės, medicinos įstaigų darbuotojai ar tam tikrų sveikatos problemų turintys asmenys.

Varšuva savo sutikimą skirti vakcinų argumentavo NATO svarba šaliai ir palyginti mažu skaičiumi dozių, kurių reikia Aljanso būstinės darbuotojams paskiepyti. Pirmosios 3 500 „AstraZeneca“ vakcinos dozių yra mažiau nei 1 proc. vakcinos kiekio, kurį šią savaitę gavo Lenkija.

ES skaičiai rodo, kad Lenkijoje pastaruoju metu nuo COVID-19 miršta palyginti daug žmonių. Per 14 dienų čia milijonui gyventojų teko daugiau kaip 100 mirties atvejų. Belgijoje tuo tarpu šis rodiklis yra apie 30.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)