Laimei, mirštamumas nedidėja taip smarkiai, kaip plinta virusas, sakė ji ketvirtadienį pasibaigus ES šalių lyderių vaizdo konferencijai. Anot U. von der Leyen, matosi pirmieji rezultatai to, kad paskiepyta dauguma vyresnių nei 80 metų amžiaus žmonių. ES abi vakcinos dozes jau yra gavę 18,2 mln. gyventojų.

Be to, nuolat pranešama apie pažangą vakcinuojant gyventojus, kalbėjo U. von der Leyen. Anot jos, viskas vyktų daug greičiau, jei visos įmonės laikytųsi savo sutarčių. Pirmiausiai „AstraZeneca“ nevykdo susitarimų.

Kartu Komisijos vadovė pabrėžė: „Mes einame savo tikslo link“. ES tikisi iki vasaros pabaigos paskiepyti 70 proc. suaugusių gyventojų.

Tačiau U. von der Leyen akcentavo ir tai, kad „Europoje prasideda trečioji pandemijos banga“. Skaičiai pirmiausiai auga dėl ypač užkrečiamos viruso mutacijos B.1.1.7. Didžiojoje Britanijoje ir JAV atliktas tyrimas rodo, kad šios atmainos koronavirusas plinta 35 proc. labiau nei pradinis COVID-19 sukėlėjas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)