Tai yra dar viena vis stiprėjančio diplomatinio ginčo dalis. Kiek anksčiau kelios Vakarų šalys, įskaitant ES ir JAV, išreiškė protestus dėl žmogaus teisių padėties Kinijos šiaurės vakarų Sindziango regione.

Regione mažiausiai milijonas uigūrų ir kitų etninių grupių atstovų yra laikomi stovyklose, o valdžią žmogaus teisių organizacijos kaltina vykdant prievartinę moterų sterilizaciją ir priverstinį darbą.

Kinija įvedė sankcijas, be kita ko, buvusiam JK Konservatorių partijos lyderiui Iainui Duncanui Smithui ir kitiems parlamentarams.

„Jungtinė Karalystė įvedė vienašališkas sankcijas atitinkamiems Kinijos asmenims ir subjektui dėl vadinamųjų žmogaus teisių klausimų Sindziange“, – sakoma Kinijos užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime.

„Šiuo žingsniu, paremtu niekuo kitu, kaip tik melu ir dezinformacija, pažeidžiama tarptautinė teisė ir bazinės tarptautinių santykių normos, šiurkščiai kišamasi į Kinijos vidaus reikalus ir kenkiama Kinijos ir JK santykiams“, – teigia Kinijos URM.

URM pridūrė, kad visiems asmenims ir subjektams, kuriems įvestos sankcijos, bus uždrausta atvykti į Kiniją, įskaitant Honkongą ir Makao, jų turtas šalyje bus įšaldytas, o Kinijos piliečiams ir institucijoms bus uždrausta sudaryti sutartis su jais.

URM taip pat perspėjo JK „toliau neiti klaidingu keliu“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)