Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad šalyje mirė mažiausiai 200 211 koronavirusu užsikrėtusių žmonių.

Ši niūri riba buvo peržengta, nors pastarosiomis savaitėmis sergamumo ir mirštamumo rodikliai buvo sumažėję, palyginus su padėtimi sausį, kai daugelio ligoninių pajėgumai teikti pagalbą buvo viršyti.

Meksikos atsako į COVID-19 pandemiją vadovas Hugo Lopezas-Gatellis (Hugas Lopesas-Getelis) perspėjo, kad gresia nauja epidemijos banga, milijonams meksikiečių ruošiantis švęsti Velykas balandžio pradžioje.

Ši galimybė kelia nerimą ir epidemiologui Alejandro Maciasui (Alechandrui Masiasui), nors jis mano, kad galbūt jau pakankamai gyventojų yra įgiję imunitetą koronavirusui.

„Pasaulį apėmusi trečioji [pandemijos] banga. Ko gera, antroji tik nedaugelyje šalių buvo tokia pat intensyvi kaip Meksikoje, todėl gali būti likę mažiau žmonių, kuriuos galėtų užkrėsti virusas“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis.

Meksikoje faktinis COVID-19 aukų skaičius toli viršijo vyriausybės prognozuotą „katastrofinį“ scenarijų, kad koronavirusas pareikalaus apie 60 tūkst. žmonių gyvybių.

„Įsivaizdavau, kad bus blogiau, negu jie mano“, – sakė A. Maciasas, 2009 metais vadovavęs šalies atsakui į kiaulių gripo pandemiją.

„Tačiau mirtingumas buvo daug didesnis“, – kalbėjo epidemiologas.

Vis dėlto didesnio nei įprasta mirtingumo duomenys leidžia manyti, kad tikrasis COVID-19 aukų skaičius yra daug didesnis negu yra oficialiai patvirtinta ir kad ribotas testavimas neleidžia susidaryti patikimesnio epidemijos šalyje vaizdo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)