Per parą mirus dar 2 777 COVID-19 pacientams, mirčių šalyje iš viso registruota 303 462. Tik JAV fiksuota dar daugiau infekcijos ir mirties atvejų.

Brazilijoje padėtis aštrėja nuo vasario. Viena vertus, daug žmonių nesilaiko atsargumo priemonių pandemijai suvaldyti. Antra vertus, Brazilijoje cirkuliuojanti P1 mutacija greičiausiai yra daug labiau užkrečiama už pradinį COVID-19 sukėlėją.

Dėl epidemiologinės situacijos automobilių koncernai „Nissan“ ir „Toyota“ paskelbė 10-15 dienų stabdantys gamybą savo gamyklose Brazilijoje. Prieš tai apie tokį žingsnį jau pranešė „Volkswagen“ ir „Mercedes-Benz“.

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaras tuo tarpu ketvirtadienį socialiniuose tinkluose pakartojo savo kritiką dėl karantino priemonių.

Tačiau dėl savo krizės valdymo spaudimo sulaukiantis prezidentas neseniai vis dėlto pasisakė už spartesnę vakcinacijos kampaniją Brazilijoje, nors prieš tai vis reiškė abejones dėl vakcinos efektyvumo.

Meksika ketvirtadienį pranešė viršijusi 200 000 viruso aukų ribą. COVID-19 čia jau pareikalavo 200 211 gyvybių. Meksikoje aukų skaičius yra didžiausias po JAV ir Brazilijos. Lyginant pagal gyventojų skaičių, šalis yra 17-a.

Peru ketvirtadienį perliptas pusantro milijono infekuotųjų slenkstis. Per 24 valandas registravus 7 946 naujas infekcijas, bendras infekuotųjų skaičius pasiekė 1 mln. 500 tūkst. 465. Mirčių 32 mln. gyventojų turinčioje šalyje padaugėjo 175 iki 50 831.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)