Vis dėlto Amsterdame įsikūrusi tarnyba praėjusią savaitę paskelbė, kad ši vakcina yra „saugi ir veiksminga“, ir nesusijusi su kraujo krešulių susidarymu.

Medicinos ekspertų grupė ir du visuomenės atstovai įdės savo „papildomą indėlį į vertinimą“, sakoma EVA ketvirtadienio pranešime.

Daugelis Europos šalių remdamosi EVA rekomendacijomis atnaujino sustabdytą skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina, toliau augant užsikrėtimų ir mirčių nuo COVID-19 skaičiams Europoje.

Ši agentūra ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paskelbė, kad vakcinos teikiama nauda ir toliau nusveria jos šalutinio poveikio keliamą pavojų.

Tačiau EVA tęsia savo tyrimą, galutinai neatmesdama galimybės, kad vakcina gali būti susijusi su retais kraujo krešulių susidarymo atvejais.

Pirmadienį susirinksianti ekspertų grupė apžvelgs tokius vakcinos „aspektus kaip bet koks tikėtinas veikimo mechanizmas, galimi pagrindiniai rizikos veiksniai ir [apžvelgs] visus papildomus duomenis, kurie reikalingi geriau suprasti pastebėtus atvejus ir galimą riziką“, sakoma EVA pranešime.

Ekspertų išvados bus įtrauktos į atnaujintas saugumo specialistų grupės rekomendacijas, kurios turėtų būti paskelbtos balandžio 6–9 dienomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)