Pasak policijos pareigūnų, protestas tapo nevaldomas, demonstrantams pradėjus žygiuoti sostinės Dakos gatvėmis. Daugelis jų svaidė akmenis į policininkus, mažiausiai keturi žmonės buvo sužeisti.

„Mes panaudojome ašarines dujas ir gumines kulkas, kad juos išvaikytume. Buvo 200 protestuotojų. Taip pat suėmėme 33 asmenis dėl smurto“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos pareigūnas Syedas Nurulas Islamas.

Tuo metu protestuotojų atstovas nurodė, kad prie demonstracijos prisijungė maždaug 2 000 protestuotojų, daugiausia studentų.

Protestuotojai kaltino N. Modi kursčius religinę įtampą ir smurtą prieš musulmonus Indijos Gudžarato valstijoje 2002 metais, kai per kruvinas religines riaušes žuvo beveik 1 000 žmonių. Tuo metu N. Modi dirbo valstijos vyriausiuoju ministru.

„Buvo sužeista maždaug 40 protestuotojų, iš jų 18 buvo hospitalizuoti dėl sužeidimų nuo policijos smūgių ir guminių kulkų“, – AFP sakė protestą organizavusios Studentų teisių tarybos atstovas Bin Yaminas Molla.

Per kitą mažesnį protestą Dakoje kraštutinių pažiūrų protestuotojai gatvėje paskerdė karvę – daugelio hinduistų šventu laikomą gyvūną.

Penktadienį prasidedantis N. Modi dviejų dienų vizitas užbaigs 10 dienų Dakoje vykstantį nepriklausomybės nuo Pakistano Auksinio jubiliejaus minėjimą.

Bangladešas taip pat mini šimtąsias šeicho Mujiburo Rahmano, dabartinės premjerės Sheikh Hasinos tėvo ir vieno valstybės įkūrėjų, gimimo metines.

Kovo 17 dieną prasidėjusiuose minėjimo reginiuose jau dalyvavo Šri Lankos, Nepalo, Butano ir Maldyvų lyderiai.

Per savo vizitą N, Modi apsilankys dviejose šventyklose pietiniuose kaimo rajonuose, taip pat pabuvos vietoje, kur gimė garsus hinduistų reformatorius, turintis dešimtis milijonų sekėjų Indijos Vakarų Bengalijos valstijoje ir Bangladeše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)