„Vykdoma tikslinga linija dėl Rusijos sulaikymo ir slopinimo. Linija Rusijai sulaikyti tikrai absoliučiai pastovi ir pastebima plika akimi. Žinote, buvo aiškiai jaučiami tokios vos ne priverstinės demokratizacijos bandymai nuo, turbūt, Sovietų Sąjungos subyrėjimo momento – mes visi juos matėme, visi juos prisimename“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė D. Peskovas.

Pasak jo, šiems bandymams pasitelkiami vis nauji technologiniai instrumentai.

„Ir, žinoma, tai, kas vadinama minkštąja jėga, išsikelia gana netrivialius „kietus“ tikslus. Tai akivaizdu“, – pažymėjo D. Peskovas.

Jo buvo paprašyta pakomentuoti Rusijos Saugumo Tarybos vadovo Nikolajaus Patruševo žodžius, kad būtina kovoti su Vakarų idealų ekspansija.

D. Peskovas pabrėžė, kad Rusijai visuomet buvo nepriimtinas kišimasis į valstybių vidaus reikalus, kad ji „pati to niekada nedaro ir kategoriškai prieštarauja, kai tai vyksta“.

„Mes vertiname kultūrinius mainus, vertiname mainus pilietinės visuomenės linija ir taip toliau, bet ne tų vertybių, kurių pas mus nėra ar kurios pas mus laikomos neteisėtomis, primetimo mums formatu... Tai taip pat vyksta“, – pažymėjo jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)