Ankstesnę dieną buvo nustatyta 2 tūkst. mažiau naujų užsikrėtimo atvejų.

Roberto Kocho instituto (RKI) duomenimis, nuo pandemijos pradžios šalyje patvirtinta daugiau kaip kaip 2,7 mln. COVID-19 atvejų, per 75 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė, daugiau kaip 2,4 mln. pasveiko.

Dėl sparčiai augančio sergamumo Vokietijos valdžia trims savaitėms vėl įvedė izoliacijos režimą. Šis žingsnis, ypač sprendimas per Velykas uždaryti visas parduotuves, išprovokavo pasipiktinimo bangą šalyje.

Trečiadienį kanclerė Angela Merkel pripažino, kad sprendimas per Velykas sugriežtinti dėl koronaviruso pandemijos taikomus suvaržymus buvo klaida, ir jį atšaukė. Dabar visuomenės tiesiog prašoma Velykų savaitgalį praleisti namuose.

Pirmoji Vokietijos žemė karantino režimą atšauks balandžio 6-ąją

Pietvakarių Vokietijoje esantis Saro kraštas pirmasis iš žemių balandžio 6 dieną atšauks dėl koronaviruso pandemijos taikomą karantino režimą, leisdamas atsidaryti laisvalaikio, sporto ir pramogų įstaigoms.

Saro krašto premjeras Tobias Hansas ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė, kad po Velykų bus atidaryti kino teatrai, teatrai, koncertų salės, lauko kavinės ir sporto klubai, o viešose vietose bus leidžiama burtis grupėmis iki dešimties žmonių.

Anot premjero, atvykstantieji turės laikytis higienos taisyklių ir pateikti greitąjį COVID-19 antigeno testą su neigiamu atsakymu.

Su Prancūzija ir Liuksemburgu besiribojančiame regione parduotuvės atsidarė kovo pradžioje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)