Prancūzijoje šiuo metu siaučia trečia koronaviruso banga, o trečiadienį šalis įvedė karantiną dar trijuose regionuose, įskaitant Liono miestą.

Ypač didelį nerimą JK sukėlė Prancūzijoje plintantis Pietų Afrikos ir Brazilijos atmainų koronavirusas. Šios atmainos yra labiau užkrečiamos.

Parlamente paklaustas, kodėl Prancūzija vis dar nėra įtraukta į JK „raudonąjį sąrašą“, B. Johnsonas tikino, kad „turėsime tai svarstyti“, tačiau įspėjo, kad toks sprendimas sukeltų prekybos, vykdomos Lamanšo sąsiauriu, sutrikimus.

Šiuo metu JK keliautojai iš „raudonojo sąrašo“ šalių negali atvykti į šalį, nebent jie yra JK arba Airijos piliečiai, arba nuolatiniai JK gyventojai. Tokiu atveju jie gali atvykti, tačiau turi patys susimokėti už saviizoliaciją tam skirtuose viešbučiuose.

B. Johnsonas pripažino, kad „turime žiūrėti į padėtį Lamanše“.

„Negalime atmesti griežtesnių priemonių ir įvesime jas, jei tai bus būtina. Imsimės sprendimų, nesvarbu, kokių griežtų, kad sustabdytume tą prekybą, kad sustabdytume tuos žmonių srautus, jei manysime, kad tai būtina siekiant apsaugoti visuomenės sveikatą ir užkirsti kelią naujoms atmainoms“, – sakė jis.

Britų žiniasklaidoje skelbiama, kad Anglijos vyriausiasis medicinos pareigūnas Chrisas Whitty ir jo pavaduotojas Jonathanas Van-Tamas spaudė B. Johnsoną griežtinti pasienio kontrolę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)