Kraštutinių dešiniųjų prezidentas per privačią ceremoniją pasirašė įsaką dėl kardiologo Marcelo Queirogos paskyrimo sveikatos apsaugos ministru, pakeičiant armijos generolą Eduardo Pazuello, sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos pareiškime.

„Naujasis ministras atitinka techninius reikalavimus ir turi šiam postui reikalingą nepriekaištingą reputaciją, daug patirties ne tik sveikatos apsaugos, bet ir vadovavimo srityje“, – sakoma pareiškime.

J. Bolsonaro praėjusios savaitės pirmadienį paskelbė atleidžiantis E. Pazuello, kurio darbas kovojant su pandemija sulaukė daug kritikos, ir pakeičiantis jį 55 metų M. Queiroga.

Tačiau buvo susidariusi neįprasta padėtis, nes prezidentas tik daugiau kaip po savaitės oficialiai paskyrė M. Queirogą. Nežinia išprovokavo kaltinimus chaotišku krizės valdymu Brazilijai grumiantis su COVID-19 „sprogimu“, nustūmusiu daugelį ligoninių prie galimybių ribos.

Brazilijos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, jog J. Bolsonaro bando surasti būdą E. Pazuello ministro neliečiamybei išlaikyti, kad jis nebūtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už ministerijos darbo trūkumus per 10 jo vadovavimo mėnesių.

E. Pazuello gresia tyrimas dėl nepakankamo deguonies tiekimo šiauriniame Manauso mieste, kur sausį ligoninėms pritrūkus deguonies per siaubingas scenas duso COVID-19 pacientai.

Antradienį pranešta, kad E. Pazuello bus paskirtas vadovauti Brazilijos vyriausybinei Investavimo partnerysčių programai, sumanytai siekiant paskatinti valstybines ir privačias infrastruktūros partnerystes.

Vidutinis per dieną Brazilijoje nuo COVID-19 mirštančių žmonių skaičius nuo metų pradžios daugiau kaip patrigubėjo ir dabar yra 2 306 – didžiausias pasaulyje.

Ekspertai sako, kad protrūkį kursto vietinė, tikriausiai labiau užkrečiama pandeminio koronaviruso atmaina.

Brazilijoje nuo COVID-19 jau mirė per 295 tūkst. žmonių ir šiuo požiūriu šalis atsilieka tik nuo Jungtinių Valstijų.

Pirmieji du pandemijos metu dirbę J. Bolsonaro sveikatos apsaugos ministrai, gydytojai Luizas Henrique Mandetta ir Nelsonas Teichas, susipyko su prezidentu dėl jo nenoro paisyti ekspertų patarimų kovai su pandemija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)