Po 2 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku Izraelio gynybos pajėgos (IDF) smogė „Hamas“ pozicijoms Gazos Ruožo pietinėje dalyje, naujienų agentūrai AFP sakė įvykio liudininkai.

„Atsakydami į raketos paleidimą praeitą vakarą iš Gazos į Izraelį, IDF naikintuvai ir atakos sraigtasparniai smogė vienai „Hamas“ raketų gamybos vietai ir kovotojų postui“, – nurodė kariškiai.

Vienas kariuomenės atstovas anksčiau sakė AFP, kad iš iš Gazos Ruožo paleista raketa nukrito atvirame lauke pietų Izraelyje.

Ši raketų ataka iš palestiniečių anklavo buvo pirmoji nuo sausio, bet apie jokią žalą arba nukentėjusius žmones pranešimų nebuvo. Be to, atsakomybės už šį incidentą kol kas niekas neprisiėmė.

IDF smūgiai buvo surengti tuojau po Izraelio premjero Benjamino Netanyahu apsilankymo pietiniame Beer Ševos mieste, turėjusio suaktyvinti rinkėjus, šalyje vykstant ketvirtiems per mažiau kaip dvejus metus parlamento rinkimams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)