Sveikatos apsaugos ministerija pranešė apie 3 251 mirtį nuo COVID-19 per pastarąją parą. Tai reiškia, kad iš viso Brazilijoje užregistruota jau beveik 299 tūkst. mirčių nuo šios ligos. Daugiau žmonių gyvybių koronavirusas nusinešė tik Jungtinėse Valstijose.

Antradienį pareigas pradėjo eiti jau ketvirtas nuo pandemijos pradžios sveikatos apsaugos ministras, paskirtas prezidento Jairo Bolsonaro, kritikuojamo dėl nepakankamai įvertinto viruso ir ekspertų patarimų nepaisymo.

Sveikatos apsaugos ministerijai nuo šiol vadovaus 55-erių kardiologas Marcelo Quelroga, šias pareigas perėmęs iš medicininės patirties neturinčio kariuomenės generolo Eduardo Pazuello, kuris buvo smarkiai kritikuojamas.

E. Pazuello atžvilgiu pradėtas teisėsaugos tyrimas, nes jis neužtikrino deguonies tiekimo šiauriniam Manauso miestui, kur sausį COVID-19 pacientai uždusdavo tiesiog dėl to, kad ligoninė neturėjo pakankamai deguonies atsargų.

Antradienį prokuratūra taip pat pranešė, esą Sveikatos apsaugos ministerija ją informavo apie tai, kad deguonies atsargų lygis „kelia nerimą“ 6 iš 27 Brazilijos valstijų.

Iš viso Brazilijoje nustatyta 12,1 mln. COVID-19 atvejų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)