Aleksejus Paršinas išreiškė viltį, kad tyrimas patvirtins ankstesnį prokurorų sprendimą nutraukti bylą ir neleisti dviem vyresnėms seserims sėsti už grotų 20-iai metų.

Aktyvistai tvirtina, jog merginos buvo priverstos nužudyti tėvą, kad išgelbėtų savo pačių gyvybes, ir atkreipia dėmesį, kad Rusijoje trūksta teisinės apsaugos smurto artimoje aplinkoje aukoms.

Krestina, Angelina ir Marija Chačaturian 2018 metų liepą mirtinai subadė savo tėvą Michailą šeimos namuose Maskvoje. Jos tvirtino, kad jis jas žagino, smurtavo prieš jas ir neleido joms lankyti mokyklos.

2020 metų sausį prokurorai nurodė nutraukti bylą ir sakė, kad tyrėjai neatsižvelgė į tėvo „sistemingą smurtavimą“, nors rado kūno sužalojimo įrodymų.

Tyrėjai atsisakė nutraukti bylą ir ji atsidūrė aklavietėje.

A. Paršinas antradienį naujienų agentūrai AFP sakė, jog sunkius nusikaltimus tiriantis Tyrimų komitetas informavo jį kovo 10-ąją pradėjęs tyrimą dėl to, ar tėvas tikrai išnaudojo dukras.

„Tikimės, jog jam pasibaigus jų baudžiamasis persekiojimas bus nutrauktas ir bus įrodyta, kad jų veiksmai buvo savigyna“, – sakė Angelinai atstovaujantis advokatas.

Tačiau tyrimą iniciavusių velionio Michailo giminaičių advokatė Olga Chalikova sakė, jog tyrimo tikslas yra įrodyti, kad jis iš tikrųjų nesmurtavo prieš dukteris, ir nusiųsti bylą atgal į teismą siekiant dukrų nuteisimo.

„Jei bus įrodyta, kad lytinio išnaudojimo nebuvo, tuomet jų nužudymo motyvas atkrinta ir jų gynyba sugrius kaip kortų namelis“, – AFP sakė ji.

„Tuomet tyrėjai sugrąžins bylą prokurorams“, – pridūrė advokatė.

Nužudymo metu seserims buvo 19, 18 ir 17 metų. Dviem vyresniosioms, Krestinai ir Angelinai, gresia įkalinimas laikotarpiui iki 20 metų.

Nustačius, kad Marija nežinojo apie vyresniųjų seserų veiksmus, jos byla svarstoma atskirai, už uždarų durų.

Pernai priimtas prokurorų sprendimas nutraukti bylą buvo laikomas svarbia Rusijos pilietinės visuomenės pergale.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)