„Šis įtariamasis identifikuotas kaip 21 metų Ahmadas Alissa", – per spaudos konferenciją sakė Boulderio policijos viršininkas Marisas Heroldas.

„Jam pareikšta 10 kaltinimų pirmojo laipsnio nužudymu ir jis netrukus bus nugabentas į Boulderio apygardos kalėjimą“, – pridūrė jis.

Pareigūnai taip pat nustatė devynių išpuolio aukų tapatybes, anksčiau identifikavę taip pat nušautą policijos pareigūną.

Aukų amžius siekia nuo 20 iki 65 metų, nurodė M. Heroldas.

Pirmadienį per šaudynes daugybė parduotuvėje buvusių pirkėjų ir darbuotojų puolė gelbėtis. Išpuolis sukrėtė valstiją ir visą šalį, jau išgyvenusią ne vienerias masines žudynes.

Pasak M. Heroldo, policija dalyvavo susišaudyme su įtariamuoju parduotuvės viduje, per kurį žuvo policijos pareigūnas Ericas Talley.

Įtariamasis yra gydomas ligoninėje, bet vėliau antradienį turėtų būti perkeltas į apygardos kalėjimą, sakė Boulderio apygardos prokuroras Michaelas Dougherty.

Tyrėjai nežino, kodėl įtariamasis pradėjo šaudyti maisto prekių parduotuvėje, nurodė M. Dougherty. Pasak jo, kol kas tyrimas yra pradiniame etape, tačiau detektyvai mano, kad įtariamasis buvo vienas.

Vienas teisėsaugos pareigūnas, neturėjęs įgaliojimų kalbėti su žiniasklaidos atstovais, naujienų agentūrai AP sakė, kad šaulys buvo ginkluotas pusiau automatiniu šautuvu AR-15.

„Boulderio apygarda yra nedidelė bendruomenė – mes visi peržiūrinėjame sąrašą, gal ką nors (jame) pažįstame?“ – kalbėjo gubernatorius Jaredas Polis per spaudos konferenciją.

„Nė vienas iš jų nesitikėjo, kad tai bus paskutinė jų gyvenimo diena šioje planetoje“, – sakė jis.

Spaudos konferencijoje kalbėjęs M. Dougherty pareiškė, kad „žudiko vardas liks paženklintas negarbės“.

„Mes užtikrinsime, kad įtariamasis atsakytų už tai, ką jiems vakar padarė“, – kalbėjo jis.

Prieš mažiau nei savaitę kitas ginkluotas užpuolikas nušovė aštuonis žmones per tris išpuolius SPA centruose Atlantos mieste ir netoli jo. Įtariamajam šioje byloje taip pat pareikšti kaltinimai nužudymu.

Po šių žudynių JAV vėl pasigirdo raginimai politikams sugriežtinti šalies šaunamųjų ginklų kontrolės įstatymus.

J. Bidenas, vėliau antradienį turintis padaryti pareiškimą dėl Boulderio tragedijos, nurodė iki pusės stiebo nuleisti Baltųjų rūmų vėliavas, pranešė jo administracija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją