Įtariamasis yra į 5-ą dešimtį įkopęs Rusijos pilietis, neturintis diplomatinės neliečiamybės. Vasario 14-ąją jis buvo sulaikytas apklausai, bet po paros paleistas, o policija tęsė tyrimą.

Tuo tarpu jis grįžo į Rusiją, neva dėl sveikatos problemų, o konsulatas naujienų agentūrai AFP atsisakė komentuoti „asmeninę informaciją“.

Šis reikalas į viešumą iškilo praėjusį mėnesį, kai šio rytų Prancūzijos miesto buvusio mero pavaduotojo Alaino Fontanelio elektrinis dviratis buvo pavogtas gatvėje netoli diplomatinio kvartalo.

Strasbūre įsikūrusi Europos Taryba – 1949 metais įsteigta 47 nares turinti organizacija, kurios tikslas – puoselėti žmogaus teisių, demokratijos ir teisinės valstybės principus.

Po kelių dienų „pamačiau savo dviratį kartu su dar dviem to paties prekės ženklo [dviračiais] skelbime „Leboncoin“, – sakė A. Fontanelis, turėdamas galvoje populiarią skelbimų platformą.

Jis parašė skundą policijai, o pareigūnai susisiekė su pardavėju ir susitarė susitikti prie Rusijos konsulato šoninių durų.

Pasirodęs vyras parodė netikrą pirkimo čekį su Rusijos konsulato antspaudu kartu su dviračiu, kuris vėliau, patikrinus serijos numerį, pasirodė esantis A. Fontanelio, ir dar tris kitus dviračius.

Policija sulaikė vyrą ir konfiskavo likusius dviračius, kurių savininkai iki šiol nėra surasti.

Policija vėliau išsiaiškino, kad nuo 2020-ųjų sausio „Leboncoin“ platformoje buvo paskelbta maždaug 300 skelbimų apie parduodamus aukštos kokybės dviračius, kurių bendra suma siekia iki 100 tūkst. eurų.

Tyrimas tęsiasi, o prokurorai gali nuspręsti bylą perduoti teismui, net jei įtariamasis liks nepasiekiamas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)