EVA kovo pradžioje pradėjo „Sputnik V“ vakcinos tęstinę peržiūrą. Ši procedūra yra pirmasis žingsnis norint patvirtinti preparatą. Jos metu vertinami bandymų rezultatai, nors dar nėra visų duomenų ir dar nėra gautas prašymas patvirtinti vakciną.

E. Cooke nepasakė, kada ES galėtų tikėtis rusiškos vakcinos registracijos. Ji atkreipė dėmesį į tai, kad naujos vakcinos turi būti kruopščiai patikrintos ir pabrėžė, kad „Sputnik V“ bus taikomi tokie pat standartai ir tyrimai, kaip ir bet kokio kito mokslinio vertinimo atveju.

Prieš tai Rusijos tiesioginių investicijų fondo (RDIF) vadovas viename interviu pareiškė, kad greito vakcinos patvirtinimo ko gero tikėtis nereikia. „Jei patvirtinimas bus, greičiausiai po birželio, mes per 3-4 mėnesius galėsime pristatyti apie 100 mln. dozių 50 mln. žmonių ES“, - Vokietijos laikraščiui „Berliner Zeitung“ sakė Kirilas Dmitrijevas.

„Mes laukime EVA delegacijos balandžio viduryje ir tikimės, kad sprendimas dėl „Sputnik V“ bus grynai mokslinis, o ne politinis“, - pabrėžė K. Dmitrijevas.

Gamalėjo tyrimų centro Maskvoje sukurtos vakcinos efektyvumas, anot ekspertų, siekia daugiau kaip 91 proc. Mokslininkai spėja, kad vakcina apsaugo žmogų dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)