Valstybės departamentas apkaltino Damasko režimą dėl sekmadienį surengto artilerijos šaudymo prieš Atarebo chirurginę ligoninę Alepe, pareikalavusio šešių pacientų, įskaitant vieną vaiką, gyvybių.

Per tą ataką buvo sužaloti keliolika ligoninės darbuotojų, nurodė Departamentas.

Tą pačią dieną vienai vietovei Idlibe, netoli sienos su Turkija Bab al Chavos perėjos smogė rusų lėktuvai. Pranešama, kad per šią ataką žuvo civilis, nurodė JAV valstybės departamentas.

Departamentas pabrėžė, kad nė vienas iš tų objektų neturėtų būti atakų taikinys, ir pažymėjo, kad režimas turėjo prieigą prie tikslių ligoninės koordinačių, kad išvengtų smūgio.

Tuo metu Rusijos pajėgų ataka sukėlė grėsmę humanitarinei pagalbai, sakė JAV valstybės departamentas.

„Bab al Chava išlieka vienintelis JT įgaliotas humanitarinis sienos perėjimo punktas Sirijoje ir išlieka efektyviausias būdas teikti gyvybes gelbstinčią humanitarinę pagalbą maždaug 2,4 mln. sirų kiekvieną mėnesį“, – teigiama pranešime.

„Civiliai, įskaitant civilius medicinos darbuotojus ir patalpas, niekada neturi būti karinių veiksmų taikinys“, – priduriama jame.

„Šis smurtas turi liautis – mes kartojame savo raginimą dėl paliaubų visos šalies mastu“, – sakoma JAV valstybės departamento pranešime.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)